دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
دکتر علی اکبر محزون

حوزه/ مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال از تغییر درزمان بندی فرزندآوری در ۵ سال اول و دوم زندگی مشترک زوجین خبر داد و گفت: در سال گذشته رشد موالید نسبت به چند سال قبل کاهش یافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، دکتر علی اکبر محزون در همایش « نقش جمعیت در تحقق اقتصاد مقاومتی» که  در موسسه آموزشی و پژوهشی  امام خمینی (ره) قم برگزارشد، به رشد موالید در کشور اشاره کرد و اظهارداشت: در سال های اخیر بعد از بازنگری در سیاست های جمعیتی برای چند سال رشد موالید به طور خفیف افزایش یافت اما از سال ۹۴ دوباره با کاهش رشد موالید رو به رو بودیم به طوری که در سال ۹۱ رشد موالید ۲.۹ و در سال ۹۲، ۳.۵ ، سال ۹۳، ۴.۲ و در سال ۹۴ به ۲.۳ درصد کاهش پیدا کرد.

مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور افزود: استان های قم، یزد، هرمزگان و همدان با ۵.۶، ۵.۴، ۴.۹ و ۴.۸ درصد به ترتیب دارای بیشترین رشد موالید و همچنین استان های گیلان با منفی ۳.۴، لرستان با منفی ۲، کرمانشاه با منفی ۰.۶ و آذربایجان شرقی با منفی ۰.۲ کمترین رشد موالید را به خود اختصاص داده اند.

دکتر محزون به سن مادران در فرزندآوری اشاره کرد و ادامه داد: آمارهای سال ۹۴ نشان می دهد ۸۹ درصد ولادت ها مربوط به مادران ۱۹ تا ۳۷ ساله بوده که میانگین سن مادران ۲۸.۴ سال بوده است. مادران ۲۹ ساله با ۶.۴، ۲۸ساله با ۶.۳ و ۲۷ ساله با ۶.۲ درصد بیشترین سن مادران در ولادت ها را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: در سال ۸۹ نیز ۹۰.۶ درصد ولادت ها مربوط به مادران ۱۸ تا ۳۶ سال بوده و این در حالی است که درسال ۹۴، ۸۹ درصد ولادت ها به مادران ۱۹ تا ۳۷ سال اختصاص یافته است.

محزون با بیان اینکه در سال گذشته ۸۸.۵ درصد ولادت ها مربوط به پدران ۲۳ تا ۴۱ سال بوده است، گفت: این آمار در حالی است که در سال ۸۹، ۸۹.۲ درصد ولادت ها مربوط به پدران ۲۲ تا ۴۰ سال بوده است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال همچنین به تحلیل فاصله ولادت ها از ازدواج والدین برای اولین بار در کشور اشاره کرد و افزود: در سال ۸۹، ۵۲.۴ درصد ولادت ها در ۵ سال اول زندگی زوجین و ۲۴.۷ درصد نیز در ۵ سال دوم زندگی رخ داده است.

محزون گفت: این در حالی است که در سال ۹۴ این درصدها تغییر یافته به طوری که ۴۵.۴ درصد ولادت ها در ۵ سال اول و ۲۹.۳ درصد ولادت ها در سال دوم زندگی به ثبت رسیده است این آمارها نشان می دهد که زمان بندی فرزندآوری دچار تغییراتی شده و بخشی از آن از ۵ سال اول زندگی مشترک به ۵ سال دوم انتقال یافته است.

وی در ادامه اظهار داشت: یکی از اقداماتی که به مناسبت این روز باید انجام شود رصد مستمر اجرایی شدن سیاست ها و ارزیابی و پایش برنامه هایی است که اجرا می شود.

محزون با اشاره به اینکه ایران از نظر شاخص باروری بین ۲۶ کشور منطقه رتبه ۲۵ را دارد، افزود: متاسفانه امروز با کاهش نرخ باروری روبرو هستیم بطوریکه زمستان جمعیتی که در زمینه کاهش باروری مطرح است می‌تواند بر مسائل اجتماعی و اقتصادی جهان تاثیر گذار باشد.

وی اظهار داشت: طبق آخرین رصد انجام شده جمعیت ایران به مرز ۸۰ میلیون نفر نزدیک می‌شود و کشورما از نظر جمعیت در جهان رتبه ۱۷، در آسیا رتبه ۹ و در منطقه رتبه ۳ را دارد.

مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه اگر کاهش نرخ جمعیت ادامه داشته باشد در آینده رشد جمعیت متوقف و تعداد سالمندان در کشور نیز افزایش پیدا خواهد کرد به همین دلیل باید از امروز برنامه ریزی و اقدامات اساسی در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: سیاست‌های کلی جمعیت در سال ۹۳ ابلاغ شد و با انجام این کار برای نخستین بار به یک سیاست جامع در زمینه جمعیت دست پیدا کردیم و سازمان ثبت احوال نیز وظیفه رصد مستمر آمارهای جمعیتی را بر عهده دارد .

انتهای پیام  313/17

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha